20 dec. 2014

Sallad med granatäpple, citrusfrukter och chili/honungsdressing

Dan före dan före dan före dopparedan redan! Vi som smet ifrån rusk och leriga overaller en stund jobbar nu för fullt med att få till lite julstämning i hemmet.
I år bidrar vi till släktens firande med två friska gröna inslag på julbordet och ser till att alla blir boostade med välbehövlig C-vitamin. God jul på er kära läsare!

 
Citrus- och granatäpplesallad med chili/honungsdressing
Blandade citrusfrukter
Granatäpple
5 msk vit vinäger
4 msk blomsterhonung
5 msk olivolja
1 röd chili, urkärnad och finhackad
Salt och peppar

 
Skala och skiva citrusfrukterna och arrangera dem på ett stort fat.
Ta ur kärnorna ur granatäpplet och strössla över citrusen.
Lägg övriga ingredienser i en mixer och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Rippla dressingen över salladen.




Granatäpple trix!
Nigella Lawson har lärt mig att banka ut de vackra kärnorna med hjälp av en träsked.
Dela äpplet på hälften och banka loss på skalet – ett bra sätt att släppa ut lite av julstressen kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar