20 mars 2015

Grillad tonfisk med Hellis Tzatziki, 4 port

Nu kan vi snart inte hålla oss längre – det är dags att ta familjen på en resa till solen och den här gången blir det nog Cypern som avgår med segern. Solsäkert med underbart goda jordgubbar redan i början på maj och små söta färskpotatis att njuta direkt ur kastrullen. Medan vi drömmer lägger vi några bitar tonfisk på grillen och lagar till Tzatziki på min grekiska vän Hellis vis.

Grillad tonfisk med Hellis Tzatziki, 4 port

4 tonfiskkotletter
1 gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl avrunnen yoghurt
1 msk hackad mynta/oregano
Salt, peppar
Lägg yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av i kyla ett par timmar.
Riv gurkan fint, lägg den på ett fat och strö 1 tsk salt över. Lägg på en tallrik och en tyngd så att gurkan vätskar av sig. Låt stå 30 min.
Krama ur gurkan, blanda med yoghurt, finriven vitlök, örter och smaka av med salt och peppar.
Lägg tonfisken i grillpanna och ge den ränder på båda sidor.

Lyft kotletterna och lägg dem i ugnsfast form och kör dem färdigt i ugnen på 180 grader till en innertemperatur på 46 grader. Servera med tzatztiki och en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar