Nu är det
tid att frossa i svenska jordgubbar. Proffsodlarnas är redo, här hemma verkar
det dröja några veckor till. De hemska sniglarna har motats bort och det verkar
bli en bra skörd. Mina två medhjälpare kontrollerar bären noga varje dag och
suckar otåligt – tur det finns färdiga att köpa.
Ta väl hand
om gubbarna!
- Färska jordgubbar bevaras bäst osnoppade och kallt, annars bör de ätas omedelbart eller frysas in.
- Svenska jordgubbar behöver bara sköljas om det är jord på dem.
- Låt flugan sitta kvar under sköljningen så behåller bären sin smak.
- Frysta jordgubbar bör förvaras kallare än -17 grader, skiva och lättsockra bären för bästa resultat.
- Ta fram bären i god tid! Rumstempererade jordgubbar smakar allra bäst för då framträder den goda smaken.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar