200 gr mjukt smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½–1 dl blåbärssylt
1 pkt mascarpone
2 msk créme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
1/2 citron, saften
Färska bär
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst.
Blanda resten av ingredienserna och ta i dem. Rör ihop till en deg.
Rulla degen till en längd. Skär i bitar. Rulla till bollar. Lägg dem i småbrödsformar.
Tryck en fördjupning i varje boll och klicka i sylt.
Grädda mitt i ugnen 10–12 min, låt svalna.
Blanda mascarpone, créme fraiche med sockret och citronsaften. Bred ut över de avsvalnade pajerna och dekorera med färska bär. Pajerna går fint att frysa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar