29 maj 2017

Var dags gröna mat - Sallad på bondbönor, mangold och "härochdär-potatis"


Min mamma brukade "putta ner" potatis som fått groddar i kylskåpet lite här och där i sin trädgård. Man visste aldrig vilken sort som skulle dyka upp, om den skulle vara sen eller tidig, men god var den alltid!

Färskpotatis
Mangoldstjälkar
Bondbönor

Koka potatisen och häll av vattnet.
Koka upp nytt vatten och lägg i mangold och bondbönor. Låt koka upp och koka några minuter, bönor och stjälkar ska vara "al dente".
Häll av vattnet och blanda med potatis och senapsvinaigrette.
Supergott till en varmrökt fisk med härlig Sauce Verte till exempel.

Vinaigrette med senap
- jag föredrar grovkorning lite söt senap, maken vill helst ha en cidervinägervariant eller klassisk dijon.
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk senap
Salt och svartpeppar
Vispa samman senap och vinäger. Vispa ner olja lite i taget. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar