8 juni 2017

Var dags mat - Citronbakad lax med Sauce Verte, 4 port


- lax är perfekt bjudmat och den här rätten kan du servera varm, kall eller ljummen. Lite nykokt färskpotatis och grönsallad är det enda du behöver för en härligt somrig bjudning!
600 gr laxfilé
1/2 citron
Smör
Salt och peppar
Strö lite salt och peppar i en ugnsfast form. Lägg i laxen med skinnsidan neråt, salta och peppra. Skiva citronen och fördela över laxen. Lägg på några små klickar smör. Baka i ugnen på 180 grader 10-12 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur runt 45 grader. Då är den perfekt enligt min mening.


Sauce Verte
Spenat har varit en riktig succe i min trädgård i år. Jag förväller den snabbt och lägger den sedan i isvatten för att kyla ner den. Lägger den sedan i ett durkslag och kramar ur vätskan. Hackar den sedan fint med hjälp av en stavmixer och saft från 1/2 citron och några matskedar rapsolja. Blandar den sedan med drygt 2 dl majonnäs, 2 tsk dijonsenap, rejält med hackade örter och smakar av med salt och peppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar