25 jan. 2020

Elsas Gröna - Pankopanerad blomkål och sugarsnaps med sötstark sås, 2-4 port



1 blomkålshuvud
1 näve sugarsnaps
1 ½ dl vetemjöl
ca 1 dl iskallt vatten
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader, bred ut papper på en plåt.
Bryt, eller skär, loss lagom stora munsbitar av blomkålen.
Häll mjölet i en skål och tillsätt vattnet under omrörning.
Rör till en rinnande smet.
Doppa buketter och sugarsnaps en och en i blandningen, lägg över på plåten.
Strö över panko och grädda dem i ugnen 20-25 min, eller tills de fått fin färg.

TIPS!
Det går fint att använda blomkål, broccoli eller sugarsnaps direkt från frysen.


Sötstark sås
3 msk japansk eller kinesisk soja
1 msk vatten
2 msk risvinäger
1 msk socker
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad röd chili

Blanda alla ingredienser och rör tills sockret löst upp sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar