Lite lagom småpyssligt är det att göra egna tryfflar. Antingen rullar du dem som på bilden, eller så skär du dem i jämnstora bitar och vänder i sockret. En mörk rom kan ersätta likören och då rullar du med fördel tryfflarna i lite kokos som du rostad lite lätt i en torr stekpanna. Vansinnigt gott det med. Smaklig läsning!
Vit chokladtryffel
1 dl vispgrädde
25 gr smör
300 gr vit choklad
1 msk Xanté poire au cognac
Kokos
Koka upp grädden och rör ner smöret.
Ta kastrullen från spisen, bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden.
Tillsätt likören.
Häll tryffelsmeten i en form och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Häll florsocker på en liten djup tallrik.
Rulla bollar av tryffelsmeten och rulla dem sedan i kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar