1 sep. 2024

Zucchiniplättar med chèvre och smörstekta kantareller

 

Hur gick det med odlandet? Olika varje sommar... Förra året, – massor av tomater men varken gurka eller zucchini. I år, – massor av gurka och zucchini, inga bönor och dåligt med ärtor.  Sniglarna och kvarterets harar har haft kalas med både sallad, mangold och luktärtor dessutom. Då får man jobba med det som finns så här kommer ett av flera smarriga recept med zucchini. Smaklig läsning!

 


Zucchiniplättar med chèvre och smörstekta kantareller

2 medelstora zucchinis

100 gr chèvre

1 ägg

1 ½ -2 msk vetemjöl

salt

peppar

olja

 

Riv zucchinin och lägg i ett durkslag.

Strö över salt och blanda ordentligt.

Låt stå i minst 30 min, gärna längre, för att rinna av.

Rör ihop ägg och mjöl i en rejäl bunke.

Pressa ur vätska ur zucchinin och vänd ner i mjölblandningen lite i taget.

Bryt osten i bitar och blanda ner.

Forma plättar med hjälp av en matsked och stek dem gyllene i olja.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med smörstekta kantareller på toppen.

 

Smörstekta kantareller

kantareller

smör

salt och peppar

 

Rensa och ansa svampen.

Lägg den i en stekpanna och stek på medelhög värme tills vattnet i svampen ångat bort.

Tillsätt en rejäl klick smör och fortsätt steka ett par minuter.

Smaka av med salt och peppar.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar