1 pajskal, 18-24 cm
3 ½ dl vatten
3 ½ dl socker
1 vaniljstång
1 rödbeta
6 rabarberstjälkar
200 gr Philadelfiaost
1 ½ dl Crème Fraiche
½ citron, saft och skal
2 msk florsocker
Ansa och skär rabarbern i 5 cm långa bitar.
Koka upp vatten och socker.
Dela vaniljstången på hälften, skrapa ner fröna
i vattnet och lägg ner hela stången.
Klyfta rödbetan, lägg i kastrullen och koka
tills sockret löst upp sig.
Lägg ner rabarbern, lägg lock på och ställ åt
sidan ca 20 tills rabarbern mjuknat.
Lyft upp rabarbern, häll av hälften av vätskan
och låt resten koka ner till en sirap.
Sila av sirapen och låt den svalna.
Blanda Philadelfia och Crème Fraiche med saft
och skal från citronen.
Blanda ner florsockret, rör till det blir slätt.
Häll ner fyllningen i det förgräddade och
avsvalnade pajskalet.
Lägg på rabarbern och skeda över sirapen.