11 okt. 2012

Ett snabbdopp i kokboksfloden!


Urriga och uschliga höstkvällar lättas snabbt upp av en ny kokbok eller fler. Kokbokstrenden verkar aldrig mattas av och det ges fortfarande ut en kokbok om dagen i lilla Sverige. Vi tog oss ett dopp i höstens kokboksflod och vaskade fram några intressanta titlar.
Morberg lagar husmanskost, Per Moberg
”Nu har jag nog överträffat mig själv. Jag tror att jag har skapat världens bästa husmanskostbibel som bara är ett måste i var mans/kvinnas hem" skriver Per på sin blogg. Alltid lika ödmjuk och med glimten i ögat tycker jag Per gör en insats för att visa hur kul och enkelt det kan vara att laga mat.

 




Sylta, safta och lägg in, Tareq Taylor
Tareq lär oss ta hand om köksträdgårdens rikedom för att kunna njuta av sommaren även under årets mörka månader. Känslan av att äta något man lagt lite och kärlek på är svårslagen.

 


 

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass, Elisabeth Johansson
Den ultimata boken om choklad!
Visst minns vi Elisabeth med mamma och syster när de drev restaurang i Mariefred.
Ett antal år har gått sedan dess och Elisabeth är en av våra flitigaste kokboksförfattare. Denna gång skriver hon om choklad och presenterar runt 100 chokladrecept – nyheter blandas med traditionella recept i ny tappning. Ett måste för chokladälskaren.

 




Kalas : Roliga lekar och gott att äta, Fia Arosenius Ahlanzberg
Tio olika kalas, testade och väl godkända av barn! Förslag på lekar, mat, dryck och efterrätter, inbjudningskort och godispåsar. Inget av kalasen blir dyrt eller särskilt tidskrävande.
Kalasbra sa Elsa!


 


Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar, Martin Johansson
Bloggaren Martin Johansson ger i höst ut sin tredje bok.
Det blir surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och riktigt goda bullar. Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är

2 kommentarer:

  1. å! den där chokladboken verkar vara något för mig;) mummaaaaa!!
    kram

    SvaraRadera
  2. Mycket bra böcker finns det...
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera