Grillad
paprika och sardeller
Grillad paprika på burkSardeller
Dagsgammalt vitt bröd
På tunna skivor av t.ex gårdagens baguette läggs grillad paprika och toppas med en sardell. När sältan från sardellen möter paprikans sötman uppstår ljuv musik vill jag lova.
Tortilla
Jag valde att göra min tortilla i en liten
panna. Det här receptet räcker till en stor panna och sedan är det bara att
skära upp tortillan i lagom stora munsbitar.½ kg kokt potatis
2 gula lökar
6 ägg
Salt, peppar
Olivolja
Stek potatis och lök i lite olivolja, salta och peppra.
Vispa upp äggen och häll över potatisen och löken.
Stek på svag värme ca 4 minuter och vänd sedan tortillan med hjälp av en tallrik.
Glöm inte ha i mer olja i pannan innan vändning.
Gambas al
olio et aillo
Räkor utan skalChili
Vitlök
Olivolja
Salt, peppar
Hackad persilja
Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja.
När löken börjar få färg tillsätter du räkor och persilja och låter dem bara precis bli varma. (Får de ligga i för länge blir de torra och tråkiga)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar