6 feb. 2013

Grönsaksfylld kåldolme, 4 port


1 vitkålshuvud
4 dl kokt ris, kallt
1 msk russin
1 msk rostade solroskärnor eller nötter
1 hackad gul lök
Ca 1 dl skuren broccoli och/eller blomkål
½ zucchini i tärningar
1 vitlök, pressad
1 tsk kanel
Salt, peppar

Skär ut stocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten cirka 15 minuter.
Blanda under tiden övriga ingredienser till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp kålhuvudet med en hålslev och lossa försiktigt fina blad.
Lägg upp bladen på en skärbräda och fyll dem med grönsaksblandning.
Lägg dolmarna i en oljad ugnsfast form och baka dem sedan i 175 grader ca 30 min.
Servera med sallad och en krämig yoghurtdressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar