11 juni 2016

Jordgubbspaj med mascarpone


75 gr smör
250 gr digestivekex
1 stort ägg, separerat
1 msk strösocker
250 gr mascarpone
1 tsk vaniljsocker
250 gr jordgubbar

Smält smöret och kör kexen till små smulor i en foodprocessor.
Blanda smulorna med smöret och tryck ut dem i botten och upp på kanterna i en 25 cm form med löstagbar kant. Täck med plastfilm och ställ i kylen.
Vispa äggula med strösocker och vaniljsocker. Tillsätt mascarponen och blanda väl.
Vispa äggvitan till ett hårt skum i en annan skål och vänd sedan ner vitan i mascarponekrämen.
Ta ut skalet ut kylen och sleva ner mascarponekrämen i skalet.
Lägg på jordgubbar och ställ in i kylen igen. Ta fram pajen ca 20 minuter innan den ska ätas.


Elsa tipsar!
Det goda skalet och krämen passar bra att toppa med andra bär, persika, nektarin eller varför inte en rabarbersylt?

1 kommentar: