13 juni 2014

Saft av svartvinbärsblad


Saft av svartvinbärsblad


1 L vatten
1 kg socker
1 pkt citronsyra
2 citroner, skivade
1 L vinbärsblad

Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare.
Koka ihop vatten, socker och citronsyra i en kastrull. Koka tills allt smält.
Häll lagen över blad och citron och låt sedan stå i ett svalt utrymme i 5 dagar.

4 kommentarer:

  1. Hejsan! Intressant recept! Går det bra att låta det stå i kylen? Mvh Gittan

    SvaraRadera
  2. Kylen funkar perfekt - jag har sällan plats för större projekt bara! Tack och lov har vi ett mycket svalt rum långt ner i källaren för sådana här projekt.

    SvaraRadera
  3. Hej! Med "1 paket citronsyra", menar du det större paketet på 100 g eller det mindre på 20 g? Ganska stor skillnad ;)

    SvaraRadera
  4. Det ska vara det lilla paketet med citronsyra - 20 gram!

    SvaraRadera