15 jan. 2016

Två goda dippsåser till klassiska cruditéer - soltorkad tomat och basilika eller apelsin, mynta och koriander

Vad är en crudité undrar en eller annan säkert nu. Inte mer avancerat än råa grönsaker som avnjuts som hors-d´oeuvres innan själva måltiden börjar. I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål. Alla trick är tillåtna....

Färskostdipp med soltorkad tomat och basilika
2 dl färksost
1 dl hackade soltorkade tomater 
1 msk hackad basilika
1 msk olja från tomaterna
salt och peppar

Blanda allt i en skål och mixa eventuellt med mixerstav för en slätare röra.
Smaka av med salt och peppar.


Färskostdipp med apelsin, mynta och koriander
1 apelsin
3 brk färskost
1 msk hackad mynta
1/2 msk hackad koriander
1 tsk finhackad chili
1 klyfta vitlök, pressad
Salt och peppar
Honung

Blanda osten med rivet skal från apelsinen och 2 msk pressad apelsinsaft.
Rör ner örter, vitlök och chili.
Smaka av med salt, peppar och honung vid behov.



    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar