22 maj 2016

Rabarberlikör


700 gr rabarber, skivad
3 dl socker
1 vaniljstång
8-10 gröna kardemummakapslar
1 L vodka
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock.
Lägg i övriga ingredienser, sätt på locket och skaka kraftigt.
Ställ på en kall och mörk plats i 6 veckor.
Den första månaden ska burken skakas varje dag.
Sila sedan av och njut din egen likör!


Visste du?
Matrabarbern, introducerades först till England på 1700-talet och spreds vidare över hela Europa. 
I Sverige tycks matrabarber först ha lanserats som grönsak och man använde bladen och inte stjälken. Mottagande var av förståliga skäl svagt, och kanske var bladen läckra, men definitivt inte sunda. I England förekom under krigsåren dödsfall efter att man hade ätit för mycket rabarberblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar