16 jan. 2017

Var dags mat - Grönsaksfyllda piroger, 4 port

Våra grönsaksfyllda piroger gräddades gyllene och spred en härlig doft i Skafferiet. Smaklig spis!

4 smördegsplattor
1 brk kikärtor
2 kokta potatisar
1 äpple
1 röd lök
2 msk russin
1-2 msk gul curry
Salt
Ta fram smördegen ur frysen.
Tärna den kokta potatisen och äpplet.
Finhacka löken och blanda med kikärtor, potatis, äpple och russin i en skål
Smaka av med curry och salt.

Kavla smördegen så den blir kvadratisk.

Lägg fyllning i mitten och vik sedan ihop dem på diagonalen.
Förslut paketen genom att trycka med en gaffel så att de verkligen limmas ihop.
Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 13 min, eller tills de fått vacker färg.
Servera genast efter tillagning med ris eller en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar