28 mars 2013

Citronkräm med rårörda bär, 4 port


Citronkräm med rårörda bär, 4 port

5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
¾ dl citronsaft
Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull.
Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då.
Höj värmen något och koka 3 minuter till under omrörning.
Ta av kastrullen och tillsätt citronsaften.
Låt svalna något och häll sedan upp på glas.
Täck med plastfilm och ställ in i kylen fram till serveringen.
Servera med rårörda bär.

 

Rårörda bär
3 dl blandade frysta bär
1 msk florsocker
Lägg bären i en skål och häll över florsockret.
Skaka skålen så bären täcks av sockret.
Täck med plastfilm och låt bären tina i kylen över natt, eller på köksbänken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar