Plötsligt ställs man inför det faktum att det är dags att göra en förändring av livsstil för att kunna leva det liv man vill i framtiden. Förvånad och förbannad beskriver känslan som uppstod bäst vilken följdes av eftertankens kranka blekhet och en rejäl dos självrannsakan. En plan börjar ta form där både mer motion och tankar kring mat finns med. När den är klar delar jag den gärna, till dess får ni hålla till goda med dagens recept som är en härligt aromatisk morotssoppa
med rostade kikärtor.
Smaklig läsning!
Morotssoppa med rostade kikärtor, 4 port
2 morötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök, eller 1/2
solovitlök
1 msk olja
1 msk gul curry
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 brk krossad tomat
2 dl vatten
1 bkr cocosgrädde
1 buljongtärning
Salt och peppar
Skala och skiva morötterna.
Skala och skiva löken.
Pressa vitlöken.
Häll oljan i en kastrull
och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med
kryddorna. Ta gärna mer av alla kryddor för mera smak.
Slå på en burk krossade
tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde.
Koka ca 15 min till
morötterna mjuknat.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt och
peppar.
Servera soppan rykande het
med rostade kikärtor på toppen.
Rostade kikärtor, 4 port
1 förp kikärtor
1 msk garam masala
Häll av spadet från
kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt.
Rosta dem i torr stekpanna
tillsammans med garam masala 4-5 min.