Min trädgård blev en djungel när jag var borta från den i bara en vecka. Men vilka fina fynd jag gör i den. Zucchinin är på gång, tomater och gurka likaså men jösses vad med sockerärtor och basilika jag har. Jag känner mig rik och svänger ihop en pasta med (köpt) färsk vitlök toppad med parmesan och ätbara blommor medan jag ignorerar regnet som vräker ner.
Smaklig läsning!
Pasta från trädgården, 4 port
400 gr pasta
1 strimlad vitlöksstjälk
2 dl strimlade sockerärtor
Smör
Vitlöks- och chiliolja
Salt och peppar
Parmesan
Färska örter
Ätbara blommor
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Häll av, men spar en dryg dl av vattnet.
Fräs strimlad vitlök och sockerärtor i smör och vitlöksolja 2-3 min.
Tillsätt pastan och blanda väl.
Häll i lite av vattnet och blanda igen.
Lägg upp på tallrikar och strö över hackade färska örter och ätbara blommor.
Hyvla parmesan och dra ett par extra tag med pepparkvarnen.