Det saknas både gräslök och citronzest på bilden för alldeles bakom mig stod ett glatt, men hungrigt gäng, och ville smaka! |
22 juni 2020
Maggans Västerbottenpajer med stenbitsrom och gräddfil
Lycka är ett avslutat projekt, och att påbörja ett nytt kanske?
1 juni 2020
Prima primörer - Rabarberchutney med sting
350g gul lök
250g råsocker
1 msk finhackad chili
2 msk gula senapsfrön
3 dl äppelcidervinäger
1 kanelstång, delad i två
Ansa och skär rabarbern i cm-långa bitar, skala och hacka löken grovt.
Lägg rabarber och lök i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
Låt sjuda i en dryg timme. Rör om då och då.
Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar och låt dem svalna.
Elsas Sommarmat - Grillade morötter med krämig dressing
Grilla morötterna tills de blir lite mjuka, men ändå är spänstiga.
Salta och peppra.
Ringla över dressingen och toppa gärna upp med lite mer kapris.
Elsas Sommarmat - Kryddsmör, 4 port
150 gr smör, rumsvarmt
1-2 vitlöksklyftor
3 msk hackade örter som persilja,
gräslök och körvel
Salt och peppar
Vispa smöret tills det blir vitt och
luftigt.
Smaksätt det sedan med vitlök och
örter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg en rejäl bit plastfolie på en
skärbräda och klicka på smöret.
Forma till en korv och rulla in den i
folien.
Lägg i kylskåp ca 1 timme.
Prima primörer - Rostad färskpotatis med citronvinägrett och timjan
Färskpotatis
Mild olja
Salt och peppar
½ citron, saft och
skal
1 dl olja
Salt och peppar
1 liten röd lök,
hackad
Färsk timjan
Sätt ugnen på 190
grader.
Lägg potatisen i en
ugnsfast form, ringla över lite olja, salta och peppra.
Blanda sedan och
ställ in i ugnen ca 30 min.
Mixa citronsaft och
olja till en dressing.
Smaka av med salt
och peppar.
Krossa potatisen
lätt och häll över dressingen.
Strö över lök och
timjan.
Tips!
Vill du äta potatisen senare låter du den svalna, lägger den på
aluminiumfolie, krossar den lätt och häller över dressingen. Gör ett paket av
folien och värm upp potatisen på grillen.