600 gr lövbiff
28 sep. 2020
Oxroulader med äpple och dijonsenap, 4 port
600 gr lövbiff
Blomkålsgryta med äpple- och vitlöksströssel, 4 port
1 blomkålshuvud
Morots- och rödbetsmuffins med citronmaräng, ca 12 st - Gluten- och laktosfria
1 morot, riven
1 rödbeta, riven
3 ägg
2 dl socker
3 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma 1,5 dl rapsolja
26 sep. 2020
Vaniljdoftande vetebullar med äppelkompott , ca 20 st
5 dl mjölk
1 pkt torrjäst
2 tsk vaniljsocker
1 dl vit sirap
2 ägg +1 till pensling
1 tsk salt ca
1,4 L vetemjöl
100 gr smör, rumstempererat
100 gr mandelmassa
1 msk kanel
Blanda alla torra ingredienser i en bunke/degblandare.
Tillsätt mjölk, sirap och ägg.
Bearbeta degen länge och klicka under tiden i smöret lite i taget.
Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 220 grader.
Vispa smöret, riv mandelmassan och blanda.
Dela degen i två delar, kavla ut dem en och en till rektanglar ca 20 x 30 cm.
Bred över mandelsmöret, strö över lite kanel och bred på äppelkompott.
Rulla ihop till en rulle, dela i ca 20 delar.
Lägg i formar och baka i mitten av ugnen 12-14 min.
Äppelkompott
600 gr äpple, tärnat
1 msk citronsaft
1 dl strösocker
1 vaniljstång, urskrapad
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och koka ca 10 min.
Låt svalna.
14 sep. 2020
Var dags gröna mat - Aubergine parmigiana, 2 port
1 buffel mozarella, riven i bitar
20g parmesan, finriven
5 dl tomatsås
12 sep. 2020
Var dags mat - Kaprisöverbakad fiskfilé med tomater, 2 port
3-400 gr
fiskfilé
3
vitlöksklyftor
1 msk kapris
6
kvistar timjan
lite
hackad persilja
4 msk
olja
salt och
peppar
1 msk
smör
Skivade
tomater
Sätt
ugnen på 220 grader.
Mortla
vitlöksklyftorna med kapris och örter, tillsätt oljan.
Lägg
tomaterna i botten på en ugnsfast form, lägg på fisken.
Salta och
peppra.
Bred
över kaprisröra, klicka på lite smör och baka i ugnen 15-20 min.
Servera
direkt tillsammans med nykokt potatis och smörslungade vaxbönor.
5 sep. 2020
Örtbakad rostbiff med bulgursallad och rostad lök, 4 port
Rostbiff
(ca 500 gr tillagad)
Smör
Salt och
peppar
Torkade
örter
2 dl
bulgur
1
salladslök, strimlad
1 dl
tärnad zucchini
1 dl
tärnat äpple
2 tsk
curry
Olja
Hackad
persilja
Rostad
lök
Sätt
ugnen på 150 grader.
Strö ut
salt, peppar och torkade örter på en skärbräda.
Rulla
köttet i blandningen och bryn det sedan runt om i smöret.
Sätt i
en stektermometer och ställ in köttet i ugnen i en form tills det är 56 grader.
Ta ut
köttet, slå folie runt och låt det vila åtminstone 20 min.
Koka
bulgur enligt anvisning på paketet.
Bryn
lök, zucchini och äpple i lite olja. Tillsätt curry, smaka av med salt och
peppar.
Blanda grönsakerna
med bulgur.
Skiva
köttet tunt och garnera med rostad lök och hackad persilja.