Jag skördar, flyttar självsådda plantor, sår lite nytt och drömmer
om nästa års stordåd i trädgården. Däremellan tar jag rejäla tag med det som
vuxit sig för stort och det som jag ledsnat på. Ut med det gamla och in med det
nya liksom. Jag har haft den här trädgården i 14 år, men först nu känns det som
att vi lärt känna varandra på riktigt och att vår vänskap fått mogna fram i sin
egen takt. För att orka driva förändring behövs det fyllas på med energi och
det finns det gott om i veckans recept där jag hämtat ingredienserna både här
hemma och i skogen. Smaklig läsning!
Krämig pasta med kantareller, grönkål och bacon, 4 port
250 gr pasta
200 gr kantareller
1 pkt bacon
200 gr grön- eller svartkål
1 gul lök
1 liten morot
2 dl grädde
salt och peppar
smör
Stek svampen utan smör tills all vätska
försvunnit. Lägg i en klick smör, salta och peppra.
Ställ åt sidan.
Strimla bacon och stek det hårt. Häll över i
en sil och låt fettet rinna av.
Ta bort den grova stjälken från kålen och
strimla den sedan.
Skala och skiva löken tunt, tärna moroten.
Häll olja i en panna, lägg i lök och morot.
Stek till moroten börjar mjukna och löken får
färg.
Blanda i den strimlade kålen och stek
ytterligare några minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet
i kastrullen.
Lägg tillbaka pastan och häll i grädden.
Låt koka upp och tillsätt sedan,
kålblandningen.
Rör om ordentligt och smaka av med salt och
peppar.
Lägg upp på tallrikar och toppa med
kantareller och baconströssel.